مرکز اندیشه‌ورزی زنان ایران

قرارگاه حوزه زن و خانواده

قرارگاه حوزه زن و خانواده

مرکز اندیشه‌ورزی زنان ایران

مرکز اندیشه‌ورزی زنان ایران در راستای ماموریت قرارگاهی خود، به رصد فعالیت‌های در حال انجام در حوزه زن و خانواده، شناسایی و رفع خلأهای فکری جبهه انقلاب، تولید محتوا، شناسایی مسائل اصلی حوزه تخصصی و شناسایی ظرفیت‌های مختلف میدان و‌‌ ... می‌پردازد.

نظر به اهمیت کار، برنامه و تلاش در حوزه زن و خانواده که همواره از مهمترین دغدغه‌های مقام معظم رهبری بوده است و نیز باتوجه به شکل‌گیری مرکز اندیشه‌ورزی زنان ایران در چارچوب بنیاد ملی خانواده در خصوص موقعیت قرارگاهی این مجموعه و اهداف آن در راستای شناخت هر چه بیشتر مخاطبان به گفتگو با دکتر مرضیه شعربافچی مدیر این مرکز پرداختیم. 

مرضیه شعربافچی موقعیت و ضرورت تشکیل این مرکز را چنین بیان کرد: گروه مشاوران جدیدی که از سال ۹۸ به بنیاد دعوت شدند، اقدام به طراحی زیست‌بومی کردند که در آن زیست بوم، مراکز پنجگانه‌ای بتوانند با ارتباط و تعامل با یکدیگر، ماموریت بنیاد ملی خانواده در راستای قرارگاه شدن را محقق سازند.

یکی از این مراکز، مرکز فکر و اندیشه بود و شرح وظایفی که برای آن تعریف شده بود از این قرار است: 

یکی از مراکز همیار قرارگاه خانواده می‌باشد که به منظور کمک به شورای راهبری قرارگاه در راستای ایجاد و تقویت جبهه گسترده، منسجم و متشکل فعالان خانواده ایجاد شده است. 

این مرکز در قالب چند کارگروه از جمله، کارگروه نشست‌های هم‌اندیشی، کارگروه تدوین محتوا، کارگروه پروژه معنا تلاش دارد:

-  فعالان و فعالیت‌های در حال انجام در حوزه تخصصی زن و خانواده را رصد نماید؛
-  خلاءهای موجود در زیست‌بوم در زمینه زن و خانواده را شناسایی و با توجه به ظرفیت‌های موجود برای رفع آنها هم‌افزایی و طراحی لازم را انجام ‌دهد؛
-  بسترهای فعالیت شبکه‌ای برای تقویت زیست‌بوم را با روش‌های گوناگون ایجاد و یا تقویت ‌کند؛
-  شناسایی ظرفیت‌های مختلف میدان، پشتوانه‌سازی برای کنش‌های میدانی که در نهایت به تجمیع و هم‌افزایی آنان کمک کند؛ 
-  به طور موردی و در صورت فقدان محتوای پشتیبان برای کنشگران میدان، به تولید محتوا بپردازد؛
-  ورودهای موردی به میدان عملیات در حوزه زن و خانواده در موارد خاص یا در موضوعات کلانی که ورودهای بالادستی از طرف قرارگاه لازم است، داشته باشد. 

مرکز اندیشه‌ورزی زنان ایران قرار است نماینده این مرکز باشد.
وی در ادامه به تبیین اهداف و برنامه‌های ترسیم شده این مرکز با تاکید بر پاسحگویی نیازهای جامعه پرداخت و گفت: مرکز اندیشه‌ورزی زنان ایران با توجه به نیاز میدان می‌کوشد با ورودهای دقیق و مهندسی شده، ظرفیت‌های موجود را هم‌افزا و تقویت کند و در مواردی که لازم است حتی به طراحی از ابتدا بپردازد. شروع به کار مرکز با پرداختن به مساله زن در انقلاب اسلامی بود تا از این رهگذر، بتواند تشویش موجود در میدان در باب تعریف دقیق و صحیح الگوی سوم زن مسلمان و مصادیق و نمونه‌های عینی آن را برطرف کند. دستیابی به فهم صحیح از الگوی سوم زن مسلمان در راستای نیل به تمدن نوین اسلامی، ماموریت اصلی این مرکز است و تمامی فعالیت‌ها و اقدامات مرکز با پیش‌فرض دانستن همین دیدگاه صورت می‌گیرد.

 شعربافچی اهم ماموریت‌های مرکز اندیشه‌ورزی زنان ایران را برگزاری نشست‌های هم‌اندیشی و نخبگانی برای نزدیک کردن دیدگاه و تفکر نظریه‌پردازان، کنشگران میدان و نمایندگان حاکمیت دانست و اظهار کرد: بدین‌سان امید می‌رود از رهگذر این نشست‌های سه‌جانبه، کنش‌های میدانی بتوانند از پشتوانه نظری مناسب برخوردار شوند و متقابلا نظریه‌پردازان نیز با نگاه به میدان، بتوانند نظریات خود را عینی‌تر و قابل استفاده توسط جامعه هدف ارائه کنند. در این میان حاکمیت نیز با بهره‌گیری از این هم‌افزایی قادر خواهد بود از این پشتوانه مردمی در راستای رفع خلاءهای خود استفاده نماید.

مدیر مرکز اندیشه‌ورزی زنان در راستای شفاف‌سازی عرصه فعالیت در حوزه زن و خانواده بیان کرد: این مرکز تلاش دارد ویژگی‌های خانواده مطلوب را با انجام پژوهشی ویژه و همه‌جانبه احصا کند. به این منظور طی همکاری با موسسه معنا، بر طراحی پروژه‌ای گسترده در راستای تحصیل و تقریر آرای صاحب‌نظران برجسته این حوزه متمرکز شده است.
از سوی دیگر، در برخی موارد، وظیفه قرارگاهی مرکز ایجاب می‌کند ورود مقطعی و در جهت شفافیت میدان به مسئله‌ای خاص در حوزه زن و خانواده وجود داشته باشد.

 

برای دانلود پادکست مصاحبه کلیک کنید

 

مرکز اندیشه‌ورزی زنان ایران

تلگرام / ایتا / بله

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی