برای ساختن ایران قوی، نیازمند زنان قوی هستیم...
🔹بیش از چهل سال از انقلاب اسلامی میگذرد و با تهاجم فرهنگی بیوقفه دشمن بهویژه در حوزه زن و خانواده، بازخوانی و یادآوری اندیشه بنیانگذار جمهوری اسلامی در خصوص هویت زن، برای تقویت نقاط قوت و اصلاح نقاط ضعف ضروری مینماید.
🔹امام خمینی(ره) در سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی، به تبیین چارچوبها و اصول انقلاب اسلامی پرداختهاند و بارها متذکر شدهاند که جامعه در مسیر رسیدن به جامعه اسلامی قرار دارد و هنوز در اول راه است. به تعبیر ایشان، زمانی میتوان گفت مملکت، اسلامی است که تمام معانی که در اسلام است، تحقق یابد، زن و مرد اسلامی شوند و الگویشان حضرت رسول صلیا...علیه و آله و حضرت زهراسلاما...علیها باشند(۱). به تعبیری، حرکت از وضعیت موجود جامعه به سمت وضعیت مطلوب که اسلامی شدن در همه ساحتهای زندگی فردی و اجتماعی است، فرآیندی و زمانبر است که ایشان، این فرآیند پیشرفت را با بیان لزوم خروج همگان از فرم غربی، بازگشت به فرم اسلامی(۲) و بیرون رفتن قبلهی غرب از اذهان نسل فعلی و نسلهای آتی(۳) یادآور میشوند.
🔹در کنار این توصیه و راهکار عمومی، ایشان بانوان را بهطور ویژه مورد توجه قرار داده و جایگزین کردن اخلاق اسلامی بهجای اخلاق اروپایی و فعالتر شدن در علم، صنعت، تحصیل، تدریس و سایر کارهای اسلامی را برای حفظ اسلام به ایشان توصیه میکنند و از آنان میخواهند که همانطور که اسلام آنها را حفظ کرده، آنان نیز اسلام را حفظ نمایند(۴). چرا که «نقش زنان در عالم از ویژگیهاى خاصى برخوردار است. صلاح و فساد یک جامعه از صلاح و فساد زنان در آن جامعه سرچشمه میگیرد(۵)» و چنانچه زنان در دامن اسلام رشد و تربیت شوند، مردان آن جامعه نیز اسلامی میشوند(۶). بنابراین تمرکز بر زنان از اهمیت ویژه برخوردار است که در حقیقت، یکی از مهمترین عرصههای مخاصمه جبهه دشمن با انقلاب اسلامی نیز همین عرصه است. به تعبیری، زنان قوی، ایران قوی را رقم میزنند و چنانچه در صدد نیل به تمدن اسلامی و مقدمهسازی برای ظهور هستیم، موظفیم شرایط رشد همه جانبه زنان در ساحات خانواده، علم و سیاست را در پرتو رشد معنوی و اخلاقی آنان بیش از پیش فراهم نماییم و با دسیسههای دشمنان اسلام که در قالب کفر و نفاق در صدد ضربه به بانوان و آینده کشورمان هستند، مبارزه کنیم.
🔹در پایان، سوال قابل طرح این است که حوزههای علمیه، دستگاههای تبلیغی، نظام آموزش و پرورش و آموزش عالی به ویژه در حوزههای علوم انسانی و عرصههای هنری، چقدر به خروج افراد به ویژه زنان جامعه از فرم غربی و اسلامی شدن آنان کمک کردهاند؟ از سویی چقدر مراقبت شده تا با خروج از فرم غربی، گرفتار فرم شرقی و متحجرین سنتی نشویم؟ دوگانهای که امام راحل تحت عناوین دشمنان و برخی آخوندهای بیاطلاع از مصالح مسلمین در برابر زنان ترسیم میکنند(۷).
۱. بیانات در تاریخ 8/3/1358، صحیفه امام، ج 7، ص 533؛ بیانات در تاریخ 29/2/1359، صحیفه امام، ج 12، ص 313.
۲. بیانات در تاریخ 22/6/1358، صحیفه امام، ج 9، ص 501.
۳. بیانات در تاریخ 14/6/1358، صحیفه امام، ج 9، صص 433-432.
۴. بیانات در تاریخ 19/1/1363، صحیفه امام، ج 18، صص 403-402.
۵. بیانات در تاریخ 25/1/1361، صحیفه امام، ج 16، ص 192.
۶. بیانات در تاریخ 17/12/1357، صحیفه امام، ج 6، ص 358.
۷. وصیت نامه سیاسی-الهی، نقل در صحیفه امام، ج 21، صص 398-397.
✍️دکتر حمیده طائب (عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس)