مرکز اندیشه‌ورزی زنان ایران

قرارگاه حوزه زن و خانواده

قرارگاه حوزه زن و خانواده

مرکز اندیشه‌ورزی زنان ایران

مرکز اندیشه‌ورزی زنان ایران در راستای ماموریت قرارگاهی خود، به رصد فعالیت‌های در حال انجام در حوزه زن و خانواده، شناسایی و رفع خلأهای فکری جبهه انقلاب، تولید محتوا، شناسایی مسائل اصلی حوزه تخصصی و شناسایی ظرفیت‌های مختلف میدان و‌‌ ... می‌پردازد.

۶۶ مطلب در تیر ۱۴۰۲ ثبت شده است

سلسه نشست‌های امتدادحضور (بخش سوم/۶)

6️⃣ این مشکل در کشور ما وجود دارد که عموما فعالیت‌های پژوهشی در راستای نیاز میدان نیست. پایان نامه‌ها و پژوهش‌هایی که بر اساس نیاز کشور انجام می‌شود اندک هستند. وقتی قانونی یا سندی مصوب می‌شود لازم است بر اساس آن دانشگاهیان و دستگاه‌های اجرایی جهت‌دهی و هم‌راستا شوند.

بایدها و نبایدهای الگوی سوم (۱۱)

امروز بـانوان ایرانی با حفظ حجاب، استقلال هویتی خودشان و استقلال فرهنگـی خودشـان را دارنـد اعلام می‌کنند و به دنیا صادر می‌کنند؛ یعنی دنیـا سـخن جدیـدی دارد مـی‌شـنود. ص ۲۷۰

نظر به اهمیت کار، برنامه و تلاش در حوزه زن و خانواده که همواره از مهمترین دغدغه‌های مقام معظم رهبری بوده است و نیز باتوجه به شکل‌گیری مرکز اندیشه‌ورزی زنان ایران در چارچوب بنیاد ملی خانواده در خصوص موقعیت قرارگاهی این مجموعه و اهداف آن در راستای شناخت هر چه بیشتر مخاطبان به گفتگو با دکتر مرضیه شعربافچی مدیر این مرکز پرداختیم. 

مرضیه شعربافچی موقعیت و ضرورت تشکیل این مرکز را چنین بیان کرد: گروه مشاوران جدیدی که از سال ۹۸ به بنیاد دعوت شدند، اقدام به طراحی زیست‌بومی کردند که در آن زیست بوم، مراکز پنجگانه‌ای بتوانند با ارتباط و تعامل با یکدیگر، ماموریت بنیاد ملی خانواده در راستای قرارگاه شدن را محقق سازند.

یکی از این مراکز، مرکز فکر و اندیشه بود و شرح وظایفی که برای آن تعریف شده بود از این قرار است: 

یکی از مراکز همیار قرارگاه خانواده می‌باشد که به منظور کمک به شورای راهبری قرارگاه در راستای ایجاد و تقویت جبهه گسترده، منسجم و متشکل فعالان خانواده ایجاد شده است. 

این مرکز در قالب چند کارگروه از جمله، کارگروه نشست‌های هم‌اندیشی، کارگروه تدوین محتوا، کارگروه پروژه معنا تلاش دارد:

بایدها و نبایدهای الگوی سوم (۱۰)

زنـانی کـه اوج احسـاس و لطف و رحمت زنانه را بـا روح جهـاد و شـهادت و مقاومـت درآمیختنـد و مردانـه‌تـرین میدان‌ها را با شجاعت و اخلاص و فداکاری خود فـتح کردنـد. در انقـلاب اسـلامی و در دفاع مقدس، زنانی ظهور کردند که می‌توانند تعریف زن و حضـور او در سـاحت رشـد و تهذیب خویش و در ساحت حفظ خانـه سـالم و خـانواده متعـادل و در سـاحت ولایـت اجتماعی و جهاد امر به معـروف و نهـی از منکـر و جهـاد اجتمـاعی را جهـانی کننـد و بن بست‌های بزرگ را درهم بشکنند. ص۲۶۸

کار بد مصلحت آن است که مطلق نکنیم

میان همه اما و اگرهای مربوط به اجباری بودن یا نبودن پوشش، یکی از نکاتی که کمتر بدان پرداخته می‌شد، فردا و فرداهای بعد از برداشته شدن اجبار قانونی پوشش بود. امروز اما با گذشت بیش از دو فصل از شروع اعتراضات به اجباری بودن پوشش، و با ورود به فصل گرما، می‌توان واقع‌بینانه‌تر نسبت به این موضوع اندیشید.
از دیرباز بازار صحبت از مقایسه جامعه ایرانی با جوامع اروپایی در این موضوع گرم بوده و مخالفان پوشش اجباری به تعامل افراد جوامع دیگر استناد می‌کنند که بیش از ایران عاری از نگاه جنسیتی است و چه بسا زنان، چه محجبه و چه بدون حجاب، از امنیت و احساس امنیت بیشتری برخوردار هستند. این امنیت نیز ماحصل عادی شدن پوشش‌های مختلف و قائل شدن حق انتخاب برای آن مردمان دانسته می‌شود.


حال آنکه این مقایسه بین دو جامعه کامل و همه‌جانبه نیست. 
قدم بعد از برداشته شدن اجبار برای پوشش چیست؟ حداقل شواهد این چند ماه گذشته، نشان می‌دهد برداشته شدن حجاب سر، حد یقف نیست. شاید بتوان از حجاب تعبیر ویترین را داشت. حجاب قدم اول و ضروری است برای دومینویی از مسائل که مستقیم و غیر مستقیم بدان وابسته‌اند. 

بایدها و نبایدهای الگوی سوم (۹)

زن مسلمان ایرانی تاریخ جدیدی را پیش چشم زنان جهان گشود و ثابـت کـرد کـه می‌توان زن بود، «عفیف» بود، «محجبه و شریف» بود و درعین‌حال، «در متن و مرکـز» بود. می‌توان سنگر خانواده را پاکیزه نگاه داشـت و در عرصـه سیاسـی و اجتمـاعی نیـز سنگرسازی های جدید کرد و فتوحات بزرگ به ارمغـان آورد. ص۲۶۸

بسمه تعالی

ثریا دختر جوان معتاد، که تنها خویشاوندش مادری است که به جرم قتل، محکوم به اعدام شده و در زندان به سر می‌برد. اما چه کسی کشته شده است؟ کسی که قصد هتک حرمت به ثریا و تجاوز به او را داشته و ثریا در دفاع از خود مجبور به زدن چاقو و منجر به مرگ وی شده است. به نوعی دفاع از خود محسوب می‌شود که در جای جای فیلم به این موضوع اشاره می‌کند اما حکم اعدام صادر شده است.

در ایران منابع اصلی برای تدوین قوانین، منابع فقهی و روایی هستند و دفاع مشروع یکی از اصول شریعت است. اینکه مسلمان بتواند ازجان، مال و آبروی خود در برابر متجاوز دفاع کند و چنانچه منجر به آسیب یا مرگ متجاوز شد، مجازات و قصاص نشود.

دفاع مشروع موضوع ماده ۱۵۶ قانون مجازات اسلامی ‌است. قانون مجازات اسلامی‌ سال ۱۳۹۲ در مواد ۱۵۶، ۱۵۷ و ۱۵۸ به این موضوع پرداخته‌است. ماده ۱۵۶ می‌گوید: هرگاه فردی در مقام دفاع از نفس، عرض، ناموس، مال یا آزادی تن خود یا دیگری در برابر هرگونه تجاوز یا خطر فعلی یا قریب‌الوقوع با رعایت مراحل دفاع، مرتکب رفتاری شود که طبق قانون جرم محسوب ‌شود، در صورت اجتماع شرایط زیر مجازات نمی‌شود:

سلسه نشست‌های امتدادحضور (بخش سوم/۵)

5️⃣ رهبری به کار کارشناسی در همه امور توجه ویژه دارند به عنوان مثال در تدوین سند تربیت و آموزش سلامت جنسی، از طرف رهبری حتی از افراد متخصص و صاحب نظری که دیدگاه های مخالف هم داشتند برای کارشناسی دعوت به عمل آمد.

بایدها و نبایدهای الگوی سوم (۸)

در بیانات امام خمینی، در کنار حضـور اجتماعی زنان، تأکید بر خانواده و نقش های خانوادگی زن نیز دیده می‌شود و توجه بـه جایگـاه مادری در حدی است که مادری به عنوان بالاترین شغل بیان می‌شود و بر همـین اسـاس نقـش زن را بالاتر از نقش مرد می‌داند. ص۲۶۲

عید غدیر مبارک (مجموعه تصاویر)

الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوِلاَیَهِ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْأَئِمَّهِ عَلَیْهِمُ السَّلاَمُ 

عید غدیر خم، عید ولایت مبارک باد

دانلود تصاویر با کیفیت اصلی و بدون لوگو در ادامه مطلب