مرکز اندیشه‌ورزی زنان ایران

قرارگاه حوزه زن و خانواده

قرارگاه حوزه زن و خانواده

مرکز اندیشه‌ورزی زنان ایران

مرکز اندیشه‌ورزی زنان ایران در راستای ماموریت قرارگاهی خود، به رصد فعالیت‌های در حال انجام در حوزه زن و خانواده، شناسایی و رفع خلأهای فکری جبهه انقلاب، تولید محتوا، شناسایی مسائل اصلی حوزه تخصصی و شناسایی ظرفیت‌های مختلف میدان و‌‌ ... می‌پردازد.

✅نقاط قوت

🔹درخصوص ماده ۵۱ که در مورد خروج زنان از کشور است و شوهران آنها مانع از خروج شده‌اند، نقدهایی وجود داشته و برچسب فمنیستی بودن را به این لایحه زده‌اند؛ اما باید ایرادکرد: اولاً موارد ضرورت خروج زنان ازکشور توسط معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری، وزارت امور خارجه و وزارت دادگستری مشخص می‌شود. تعداد زنانی هم که ضرورت خروج از کشور شامل حالشان می‌شود فراوانی ندارد. درضمن خروج مثلاً زنان ورزشکار و یا کسانی که در نشست‌های علمی شرکت می‌کنند، می‌تواند دستاورد مثبتی برای جمهوری اسلامی محسوب شود. همچنین دادگاه قبل از صدور مجوز دلایل همسر را هم می‌شنود و اگر غیرموجه باشد اجازه خروج را به زن نمی‌دهد، یعنی شروط متعددی گذاشته شده تا اگر ضرورت داشت، خانم بتواند از این فرصت برای خودش و کشور استفاده کند و به هیچ عنوان نگاه فمینیستی وجود نداشته است.
 
🔹تمهید فصل سوم تحت عنوان نظارت و پایش به جا و مناسب است. 
🔹ماده ۳۱ یک خلاء حقوقی درباب مجازاتهای حدی به اکراه را پرکرده و بحثی فقهی است.
🔹ماده ۳۰ دربحث رضایت تنها میزان مجازات را باتغییر مواجه کرده‌است و دربحث عدم رضایت میزان مجازات بیشتری نسبت به ماده ۱۴ قانون جرایم رایانه‌ای در نظر گرفته‌شده‌است.
🔹ماده ۴۷، تبصره ۹، مخیر کردن سپردن دختر به محارم یا بهزیستی از نقاط قوت لایحه و نشان خانواده‌محوربودن آن است.

مرکز اندیشه‌ورزی زنان ایران

تلگرام / ایتا / بله

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی