مرکز اندیشه‌ورزی زنان ایران

قرارگاه حوزه زن و خانواده

قرارگاه حوزه زن و خانواده

مرکز اندیشه‌ورزی زنان ایران

مرکز اندیشه‌ورزی زنان ایران در راستای ماموریت قرارگاهی خود، به رصد فعالیت‌های در حال انجام در حوزه زن و خانواده، شناسایی و رفع خلأهای فکری جبهه انقلاب، تولید محتوا، شناسایی مسائل اصلی حوزه تخصصی و شناسایی ظرفیت‌های مختلف میدان و‌‌ ... می‌پردازد.

بانویی فراتر از زمان

🔹زمانی که سخن از مجتهدِ زن به میان می‌آید اولین مصداق آن در اذهان عمومی جامعه ایرانی، بانو مجتهده امین است. نصرت بیگم امین، اولین زنی است که در تاریخ معاصر ایران اجازه اجتهاد گرفت. 

🔹در زندگی خانوادگی به عنوان یک زن فاضله و عالمه و عارفه سعی درکسب رضایت همسر داشت و درمقابل او کاملا خاضع بود. بانو هشت فرزند به دنیا می‌آورد که همگی جز یکی از دنیا می‌روند و با همه این مصائب به هیچ عنوان از راه خود عقب‌نشینی نمی‌کند.

🔹خصوصیت ویژه و قابل توجه بانو امین در کنار مرتبه علمی و اجتهاد وی، انتخاب مسیر اوست؛ مسیری که وی در پیچ و تاب مادری، توقعات همسری، عشق به تعلم و تعهد به تعلیم، برگزید و آن اثرگذاری اجتماعی بود. مسیری بی‌هیاهو، آرام اما تاریخ‌ساز. 

🔹در عصر این بانوی فرزانه، زنان جایگاه علمی و اجتماعی چندانی نداشتند و صدای مردان بود که در جامعه شنیده می‌شد. بانو امین علی‌رغم همه موانع و چالش‌ها به مباحثات علمی می‌پرداخت، به دعوت مراجع عظام پاسخ می‌داد و جهت مباحثه علمی  آقایان را به حضور می‌پذیرفت. از لحاظ سیاسی بانو امین از امام خمینی(ره) حمایت کرد و چندین بار امام خمینی(ره) به واسطه نماینده خود جویای احوال این عالمه بزرگوار شد. 
🔹در این مسیر پرفراز و نشیب نصرت بیگم امین نام یک زن مجتهده را در جهان اسلام پرآوازه کرد. وی می‌توانست مانند بسیای از عرفا راه انزوا را در پیش بگیرد و گمنام بماند. اما بانو امین نه تنها  خود را به جهان اسلام شناساند بلکه با تاسیس یک موسسه علمیه برای تحصیل خواهران در علوم دینی و همچنین مدارس دخترانه سعی در ایجاد فضایی برای تربیت زنان عالم و آگاه داشت.
🔹بانو امین اصفهانی می‌شد که شناخته نشود، می‌شد که از دنیای مردان دوری گزیند و در مباحثه علمی با هیچ مردی شرکت نکند، می‌شد در گمنامی طی طریق نماید، می‌شد بعد از مرگ فرزندانش ناامید شود، می‌شد اهتمامی به تربیت دختران جامعه خود نداشته باشد، می‌شد موضع‌گیری سیاسی نداشته باشد و از انقلاب اسلامی حمایت نکند و سکوت کند... اما؛ بانو امین خرق عادت کرد... با زنانگی خود، مسیری گشود و  ماندگار شد.

✍️م.کامیار (دکتری مطالعات زنان)

مرکز اندیشه‌ورزی زنان ایران

تلگرام / ایتا / بله

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی