مرکز اندیشه‌ورزی زنان ایران

قرارگاه حوزه زن و خانواده

قرارگاه حوزه زن و خانواده

مرکز اندیشه‌ورزی زنان ایران

مرکز اندیشه‌ورزی زنان ایران در راستای ماموریت قرارگاهی خود، به رصد فعالیت‌های در حال انجام در حوزه زن و خانواده، شناسایی و رفع خلأهای فکری جبهه انقلاب، تولید محتوا، شناسایی مسائل اصلی حوزه تخصصی و شناسایی ظرفیت‌های مختلف میدان و‌‌ ... می‌پردازد.

۷ مطلب در آذر ۱۴۰۲ ثبت شده است

سلسله نشست‌های امتدادحضور (بخش ششم/۱)

📷گزارشی از نشست "امتداد حضور" با روایت سرکارخانم دکتر مینو اصلانی (رئیس اندیشکده خانواده دانشگاه امام حسین (علیه‌السلام))

نشست ششم از "سلسله نشست‌های امتداد حضور، روایت حکمرانی و سیاست‌گذاری زنان با محوریت انتقال تجربه" با حضور سرکار خانم دکتر مینو اصلانی، رئیس اندیشکده خانواده دانشگاه امام حسین (علیه‌السلام) برگزار شد.


یشان به بیان تاریخچه ای از حضور زنان در سپاه پاسداران از ابتدای انقلاب تاکنون پرداخته و نقش و موقعیت زنان در این عرصه را تحلیل و بررسی کردند.

زن در کلام رهبری (۱)

مسئله‌ی شخصی برای زن، مسئله‌ی درجه‌ی یک نیست. اگر ما به ابعاد زندگی زن نگاه کنیم، واقعاً مهمترین جهات و حیثیات وجود او، آن مسائل شخصی محض نیست؛ شخصیت اجتماعی زن به عنوان عضوی از این مجموعه‌ی عظیم، خیلی حائز اهمیت است.

زنان در گذشته، اصلاً به این بخش توجهی نداشتند و اهمیتی نمی‌دادند. در مسئولیت‌های عمومی جامعه، نقشی برای زنان فرض نمی‌شد؛ خودشان هم نقشی را فرض نمی‌کردند؛ به‌خصوص در این سطح وسیعی که امروز مطرح است.

***به همت دفتر مطالعات جنسیت و جامعه

یکی از راهبردهای اساسی برای سامان بخشی به وضع موجود راهبرد احیای پیوندهایی است که خداوند به آنها تاکید داشته است.

در واقع ما در کشور مشکل محتوای پیام نداریم، بستر ارسال پیام قطع شده است چرا که پیوندها گسسته شده‌اند و احیای آنها بزرگترین راهبرد دینی جامعه است.

 

خداحافظ ای یاور نیمه جانم

خدا حافظ ای همسر قد کمانم


خدا حافظ ای قوت قلب خسته

خدا حافظ ای یار پهلو شکسته

بایدها و نبایدهای الگوی سوم (۱۶)

نباید مسئولیت دینی و تمدنی زن را به خانواده تقلیل داد، همچنان که نباید خانواده و نقش بی بدیل زن را در تاریخ سازی کم اثر دید. حضور زنان اندیشمند در فرآیند تصمیم سازی خانواده، جامعه و جهان مغتنم است. ص ۲۰۹

الگوی سوم زن مسلمان؛ الگویی محقق شده

الگوی سوم زن مسلمان، آنچه در جریان پیروزی انقلاب در ساحت عمل اتفاق افتاد و آنچه در پیام مقام معظم رهبری به کنگره هفت هزار زن شهید به رشته تحریر در آمد، وصف زنانی بود که الگو را محقق کرده بودند و توصیف، وامدار نقش و عمل آنان بود. 
به عبارت دیگر، الگوی سوم نیاز به خلق نداشت، که پیش از آن خلق شده و در ساحت عمل امتحان خود را پس داده بود؛ با این وجود، چرا پس از گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامی، و بیش از یک دهه از پیام کنگره، ما همچنان نتوانسته‌ایم ادبیات پیرامون این موضوع را منقح کنیم؟

شاید یکی از دلایل این امر، محقق نشدن شرایط بروز و ظهور زنان در قامت زن الگوی سوم در تعامل با ساختارهای جمهوری اسلامی است. 
واقعیت این است که علی رغم گذشت سالیان از پیروزی انقلاب، ساختارها و نهادهای رسمی نتوانسته‌اند موضع خود را در برابر این مسئله درک و بیان کنند.

سلسله نشست‌های امتدادحضور (بخش چهارم/۳)

🔹کمال؛ میوه‌ی تلاش و حرکت